Nieuws


Naamsverandering

Aannemersbedrijf H.G. Peters heet sinds 1 november 2015 aannemersbedrijf Marcel Menting.


Interview krant

‘Aannemersbedrijf Marcel Menting moet een begrip worden’

DIDAM – Aannemersbedrijf H.G. Peters wordt binnenkort Aannemersbedrijf Marcel Menting. Met de naamsverandering wil de Didamse aannemer zijn bekendheid in het bouwvakkersdorp verder vergroten.
"H.G. Peters was meer dan tachtig jaar een begrip in Didam. Nu moet Marcel Menting dat worden."
Marcel Menting groeide op in de bouw en leerde het vak van zijn vader. Bijna 25 jaar werkte hij als timmerman/metselaar, calculator en werkvoorbereider bij een bouwbedrijf in de regio. Tot hij het in 2008 tijd vond om op eigen benen te staan.
"Ik kende inmiddels het klappen van de zweep en liep al jaren met het idee om voor mezelf te starten", zegt Menting. "Toen ik acht jaar geleden de kans kreeg om Aannemersbedrijf H.G. Peters over te nemen, heb ik die met beide handen aangepakt. Zelfs de crisis kon me er niet van weerhouden om mijn droom te verwezenlijken."
Die lef werd beloond. Waar veel bouwbedrijven in de regio de afgelopen jaren moesten inkrimpen of stoppen, hield Menting zijn mensen aan het werk en groeide H.G. Peters zelfs. Zo doet het aannemersbedrijf een groot deel van het onderhoudswerk voor Laris Wonen en diensten in Didam, maar heeft het ook in de regio inmiddels een grote klantenkring opgebouwd.
"We zijn vooral sterk in onderhoud, restauratiewerk en verbouwingen, maar doen ook bijzondere nieuwbouw’’, vertelt Menting. "We bouwen en verbouwen zowel woonhuizen als winkels en bedrijfspanden. Verder hebben we onlangs een huisartsenpraktijk en restaurant verbouwd. Klanten kunnen bij ons terecht voor het complete plaatje. Daarbij werken we zoveel mogelijk met vaste onderaannemers."
Het aannemersbedrijf mag zich inmiddels specialist in restauratiewerk noemen. Marcel Menting heeft alle kennis en kunde in huis om historische en monumentale panden weer in oude glorie te herstellen.
"In de Burgemeesterswijk in Arnhem hebben we bijvoorbeeld veel herenhuizen en jaren ’30 woningen in onderhoud", zegt hij. "Wij zijn sterk in het terugbrengen van de oude details. Zo maken we in onze eigen werkplaats ook oude deuren, betimmeringen en lijsten na."
Afspraak is daarbij afspraak voor Marcel Menting. Wat hij belooft, komt hij na. Klanten worden naderhand ook nooit verrast door meerwerk prijzen.
"We zijn een transparant en betrouwbaar bedrijf. Mensen weten precies wat ze aan ons hebben. We werken oplossingsgericht. Verder werken we altijd met vaste mensen, die van begin tot eind op een klus blijven."
De komende jaren hoopt Menting zijn naamsbekendheid verder te vergroten en door te groeien tot een middelgroot aannemersbedrijf. De verandering van naam moet hiertoe een eerste aanzet geven.
"Aannemersbedrijf Marcel Menting moet een begrip worden in Didam, Montferland en omgeving. We gaan er alles aan doen om dat te bereiken."

Contact

 

Wij helpen u graag met uw bouwplannen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bellen of een bericht sturen via het contactformulier.

meer informatie


 

Adres
Endepoelstraat 14
6942 GL  Didam

0316 - 22 13 79
info@marcelmenting.nl


Kwaliteit in maatwerk